Julkalender 2014 - Lucka 13: Spelvärldens luciakandidater

Artikel - Multi - lör 13 december 2014, kl 12.38

Så här i luciatider är det ju mer regel än undantag att man utser någon att axla rollen som ljusdrottning och skrida där främst i ledet med ljus i hår. Givetvis anser vi på Skillpoint att även spelvärlden borde ha rätt till sin egen lucia, och framförallt att alla spelfigurer som någon gång drömt om att få det ärofyllda uppdraget skall få en chans. Vi har således sökt med ljus och lykta efter lämpliga kandidater och vi har fått ett flertal ansökningar. Nedan presenteras de slutliga luciakandidaterna och det är nu upp till er läsare att rösta på er favorit. Vem är bäst lämpad att vara spelvärldens lucia?

Rosalina (Super Mario Galaxy)
Blonda Rosalina är som klippt och skuren för rollen som spelvärldens lucia. Som adoptivmamma till en hög med stjärnor är hon en omtänksam van ledare och inte främmande för lysande saker, och att utstråla ljus och värme i den mörka och kalla natten är inget hon är främmande för. Och om Rosalina inte blir vald till lucia har hon alltid en backup-plan som stjärngosse (eller möjligen stjärngossa).

Kobold (World of Warcraft)
Kobolder älskar stearinljus så vem är väl en lämpligare kandidat att bära luciakronan än en av dessa varelser, och de är heller inte främmande för att ha ljus på huvudet. En kobold kommer att skydda ljusen med sitt liv och då rasen är rädd för all annan form av ljus så bringar vandringar genom mörka rum med stearinljus den största lyckan. Om kobolden inte blir vald har den dessutom en backup-plan som tärna då ett ljus i handen är bättre än inget ljus alls.

Glados (Portal)
Sången är kanske det viktigaste inslaget i ett äkta luciafirande och även om just lucian inte nödvändigtvis behöver sjunga så ser vi det givetvis som en merit hos våra kandidater. Glados är känd för att ha en vacker sångröst och hon sjunger gärna så fort hon får chansen, och hon gillar verkligen när hon får förmedla känslor och budskap med sin sång. Hon har även vissa kopplingar till den verkliga sanka Lucia, då Lucia kunde prata med Gud och Glados är Gud… åtminstone om hon själv får säga det.

Voldo (Soulcalibur)
Voldo är kanske inte en traditionell luciakandidat men då han är blind - vilket den verkliga Lucia också var då hon skar ut sina ögon – anser vi att han uppfyller kriterierna för en nominering. Tack vare sin bakgrund som kampsportare har Voldo en smärt och fin figur som är som klippt och skuren för vita långklänningar och han har även bra kroppskontroll som lämpar sig utmärkt för att balansera frukostbrickor med lussebullar och kaffe.

Till julkalendern ->

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.