Julkalender 2014 - Lucka 3: Spelvärldens kristusfigurer

Artikel - Multi - ons 3 december 2014, kl 09.20

Julen firar vi ju allihopa till minne av Jesu födelse, och givetvis inte av någon annan anledning alls. Han den där Jesus var som bekant en driftig typ, och hade en hel del för sig som inte riktigt var av denna värld. På så vis är han ju lik våra tv-spelshjältar, som inte heller är av denna värld. Men det finns vissa som har fler gemensamma nämnare med Guds son än andra, och det är dessa kristusfigurer vi tänkte presentera här.

Yuna (Final Fantasy X)
Yuna har visserligen mer än en likhet med Jesus, som vitmagiker har hon inga som helst problem med att gå runt och hela spetälska och kasta kryckor. Men det vi framförallt minns är förstås när hon gick på vattnet. Eller ja, gick och gick, hon dansade skall man nog säga och det är ju klart mycket ballare.

Stubbs (Stubbs The Zombie in Rebel Without a Pulse)
Det finns många belägg för Jesus gudomlighet, men det tveklöst viktigaste är när han på den tredje dagen återuppstod från de döda. Någon annan som lyckats med samma bedrift är Stubbs the Zombie, som dock inte återuppstod förrän på ungefär den 9490:e dagen. Kanske är det också därför han är lite mer sliten och förruttnad. Han gillar också att äta hjärnor, olikt (?) Jesus.

Luigi (Luigi’s Mansion)
Jesus var den allra första exorcisten, och fördrev onda väsen till både vänster och höger. Vår mest likartade efterföljare i spelvärlden är förstås Luigi, som nu spenderat två spel med att fördriva spöken från allsköns hus. Oklart om Jesus använde dammsugare dock.

Till julkalendern ->

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.