Julkalender 2014 - Lucka 6: De bästa jullåtarna

Artikel - Multi - lör 6 december 2014, kl 09.44

Många är de saker som hör julen till, granar, snö, gröt och skinka. Men vad vore väl julen utan jullåtarna? Dessa melodier som följer oss i hemmet, på stan och i radion under juletid är ett måste för att komma i den rätta stämningen. Jullåtar har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och är en av de saker jag längtar mest efter varje år när december närmar sig, och även om jag älskar i princip alla så kommer jag här lista fem av mina absoluta favoriter för att hjälpa er komma i den rätta stämningen. Och om ni vill får ni givetvis lämna tips på era personliga favoriter i kommentarerna nedan.

O Helga Natt (Adams Julsång) - Jussi Björling
För mig är O Helga Natt den ultimata jullåten och den ultimata tolkningen är Jussi Björlings klassiska version. Känsla, artikulation och röststyrka är ett måste för att framföra denna julklassiker och när det sitter är det inte utan att det tåras lite i ögat.

Fairytale of New York - The Pogues Feat Kirsty MacColl
Fairytale of New York från 1987 har tagit en given plats bland julmusiken trots att låten - i förhållande till de flesta andra klassiska jullåtarna - är relativt "ny". Den vackra melodin, de sköna stämmorna och den underbara och varierade instrumentsammansättningen slår verkligen an på alla känslomässiga strängar.

Snoopy’s Christmas – The Royal Guardsmen
Snoopy’s Christmas är både en musikalisk och storymässig fortsättning på The Royal Guardsmens tidigare låtar Snoopy vs. the Red Baron och The Return of the Red Baron, och denna tralliga julhyllning om givmildhet och försoning fångar verkligen essensen av vad julen handlar om.

När Julen kommer Till Stan – Christmas Crackers
Måstelåten när julen skall rockas in. Den är trallvänlig, medryckande och ingjuter en stor portion energi och glädje. Som det ska vara när julen kommer till stan.

Deck the Halls – Mupparna
Deck the Halls är en av de mest klasiska jullåtarna och finns i en oändlig mängd variationer. Och även om alla är minst lika fantastiska så är Mupparnas version en av mina personliga favoriter, så därmed är det denna jag vill dela med er ikväll.

SPECIELLT OMNÄMNANDE:
The Muppet Christmas Carol Soundtrack
På tal om mupparna måste jag nämna filmen som är ett måste för mig varje jul, nämligen Mupparnas Julsaga (The Muppet Christmas Carol). Förutom att vara en otroligt bra och mysig film och tolkning av Charles Dickens klassiska julberättelse så har filmen även ett helt fantastiskt soundtrack som är värt att nämnas i alla diskussioner om julmusik.

Till julkalendern ->

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34
Linnea Hummels bild

Fairytale of New York är min favo! :)

Mayhemics bild

Många härliga gobitar, la till en del i min ständigt växande julplaylist. :santa:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.