Lego Dimensions

Hands-on - Playstation 4 - ons 30 september 2015, kl 08.41

Vad får man om man blandar lego med i princip alla andra populärkulturella varumärken i universum? Jo man får Lego Dimensions, spelet med extra allt på riktigt. Det är inte bara karaktärer från olika tidigare legoinstallationer som Batman, Sagan om Ringen och DC Comics som ingår utan här finns allt från Tillbaka till framtiden, Jurassic Park, Scooby Doo, Doctor Who, Simpsons och till och med andra spel som Portal. Både karaktärer, fordon och banor från respektive serie kan inhandlas, blandas och användas. För vem har väl inte drömt om att se Homer Simpson köra runt i Mysteriebilen inne i en av Glados teskammare?

I startpaketet ingår förutom spelet med ett antal banor, en portal (liknande basen i exempelvis Skylanders), Batmobilen, samt figurerna Batman, Gandalf och Wyldstyle från The Lego Movie. Den första banan i spelet baseras på Trollkarlen från Oz och utspelar sig på Yellow Brick Road där vårt gäng, via lite klassiskt knepigt legoklur, tar sig fram till den första bossen som givetvis (med tanke på banan) är den onda häxan i väst. Och redan här får man användning av den medföljande protalen. Portalen kopplas in och på den placeras legofigurerna som används, men den är inte bara där för syns skull utan spelet kräver även att man flyttar runt figurerna på den för att aktivera funktioner i spelet. Exempelvis för att göra karaktärerna större eller mindre som vi fick uppleva på den Portal-bana som vi också fick prova, men även för att bota figurer som exempelvis blivit förstenade vilket är lätt hänt under nyss nämnda sammandrabbning med den onda häxan i Oz.

Ytterligare en rolig och intressant funktion som låter spelaren interagera med själva legofigurerna återfinns i förhållande till fordonen som används, och i det exempel vi fick se den inledande Batmobilen. Varje bana i spelet nås från en hubvärld och för att ta sig vidare från den initiala banan behövdes ett nytt uppgraderat vapen till Batmobilen. Men istället för att bara få det direkt i spelet får man istället en digital manual som förklarar hur man skall bygga om den befintliga legofiguren för att få den nödvändiga uppgraderade versionen. Det är alltså inte bara att spela med handkontroll som gäller utan även legobyggande är väsentligt och det är interaktionen mellan dessa båda som bidrar till att göra hela konceptet både intressant och framförallt otroligt underhållande.

Många gillar att köpa och bygga legofigurer men man kanske ibland skulle önska att det fanns något mer att göra med dem sedan än att bara låta dem samla damm i hyllan. Och många som gillar spel kanske också har en hemlig dröm om att bygga mer med lego. Lego Dimensions förenar de båda och kan således erbjuda det bästa av två världar. Och det faktum att det dessutom är omöjligt att inte hitta åtminstone en figur eller tema som man kan relatera till har personligen gjort mig mycket imponerad och det skall bli väldigt spännande att se till vilka dimensioner spelet kan ta sig när det släpps om ett par dagar.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.