Need for Speed: The Run

Hands-on - Playstation 3 - ons 22 juni 2011, kl 09.31

Need for Speed: The Run, efter EAs presskonferens även känt på internet som Need for Rain eller Heavy Speed, är alltså ännu en omtolkning av Need for Speed-serien som efter alla varianter den varit med om genom åren börjar kännas mindre som en serie och mer som “EA behöver släppa ett bilspel, här har vi en titel”. Det är dock länge sedan den känts så här het, både Hot Pursuit och Shift 2: Unleashed är på sina egna väldigt olika sätt riktigt vassa bilspel och The Run verkar nu ta bilkörandet åt ytterligare ett annat håll.

Eller ja, rör det sig om bilkörande egentligen? Jo, åtminstone att döma av det EA väljer att låta oss spela är det tydligt att det fortfarande är spelets kärna. Framåt slutet av demonstrationen är det visserligen dags att ge sig in i quick time event-territorium när man efter en mindre lyckad kurvtagning i all hast behöver ta sig ur sitt funktionsodugliga fordon innan ett annalkande godståg gör skrotrester av det hela, men i övrigt är det i bilen som det mesta spännande händer. De billösa segmenten handlar alltså mindre om att göra ett Grand Theft Auto än om att denna gång berätta en sammanhängande historia (och neeej, “en slampig tjej vill att du ska köra fortare än 15 ligister” räknas inte!). The Run är bilspelens The Fast & The Furious, en nypa högoktanig action men med bilarna i fokus.

Även själva bilkörandet genomsyras av en filmisk känsla, det rör sig om betydligt mer scriptade lopp än vi tidigare sett i serien. Efter att ha stulit en polisbil jagas jag genom staden av en kulsprutebestyckad helikopter och vid dramatiska kurvtagningar avbryts rattandet ofta av kortare filmklipp där man får se händelseförloppet i andra kameravinklar och i slow motion kan pusta ut till lite explosionsporr i några sekunder innan det återigen är dags att köra som en dåre. Det är dock inte enbart rent kosmetiskt utan det ger också en ytterligare krydda i vad som brukar vara vanlig racing. Det räcker inte att ta kurvorna bra och undvika annan trafik utan med en helikopter efter sig måste man dessutom anpassa sitt körande efter dess strålkastarljus om man inte vill bli pepprad full med bly.

I den bästa av alla världar har EA Black Box kryddat hela spelet med liknande - men förstås olika - moment för att ständigt variera och underhålla och då kan Need for Speed placera ännu en fjäder i hatten genom att ha hamrat ut ytterligare en nisch inom racinggenren.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Mcdowell20Jessies bild

Thank you a lot for your really good article just about this good post. Could you assist to see the thesis writing service or an experienced dissertation service to purchase the thesis examples in?

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.