Nexus Games Europe - Sammanfattning Gruppspel

Artikel - Multi - tis 21 november 2017, kl 23.18

NEXUS GAMES EUROPE: GRUPPSPEL
Datum: 14-19 november
Totalt antal spelade matcher: 24 st

----------

ALLMÄNT

Turneringen Nexus Games EU spelas på formen av en landskamp där sexton länder tävlar mot varandra. Spelarna i varje lag har samma nationalitet och har individuellt handplockats av Blizzard baserat på ett flertal saker såsom MMR, rank i hero league, individuell prestation, med mera. Ingen av spelarna är heller proffsspelare och med i HGC utan de flesta är mer eller mindre okända talanger som man kanske möjligen kan ha sett fladdra förbi i någon Twitchstream från Hero League. Några av spelarna är dock med i olika Open Division-lag och några är före detta HGC-spelare vars lag blivit utslagna ur ligan i samband med Crucibles.
Då spelarna handplockats individuellt av Blizzard har de inte själva haft något att säga till om vad gäller lagkamrater och ingen hänsyn har heller tagits till spelarnas rollpreferenser vilket gör att det när matcherna spelas förekommer en hel del role swaps och liknande. Lagmedlemmarna har sedan haft en kort tid på sig att lära känna varandra och lära sig samarbeta. Detta bäddar alltså för en liten extra spännande utmaning i själva matcherna då även ett lags förmåga att snabbt hitta synergi med varandra kan vara vad som avgör om man vinner eller ej.

De olika lagen är uppdelade på fyra grupper (A-D) med fyra lag i varje som tävlar inbördes och där alla i gruppen möter alla. De två lagen med flest vinster i varje grupp går sedan vidare till slutspelet i helgen (25-26 november).

Vilka kartor som finns valbara att spela på är i Nexus Games framröstat av fansen (till skillnad från HGC där spelarna väljer) och vi ser därför lite annorlunda banor som Haunted Mines, Blackheart’s Bay och senaste kartan Volskaya Foundry vara med i mixen. På grund av en bugg blev dock Volskaya tvungen att bytas ut efter ett par dagar och ersattes då av Warhead Junction.

Sverige är ett av de deltagande länderna och laget består av spelarna Knuutti, DyKarN, Henn1ng, Skogh och Rask.

Inför turneringen var särskilt tyskar på Twitter (proffsspelare, kommentatorer, etc.) synnerligen besvikna med Tysklands lag och dömde ut det på förhand med uttryck som att Tyskland inte skulle ha en chans och komma på jumboplatsen, detta eftersom spelarna i laget verkade vara mer eller mindre okända. Men det tyska laget motbevisade alla gnällspikar och visade excellent form och tog sig lätt ut som första seed ur sin grupp med tre raka segrar.

Sveriges resultat:

Spoiler: Highlight to view
Efter en stundtals svajig prestation lyckades Sverige i slutändan ändå ta sig segrande ur samtliga sina matcher och sluta som första seed i grupp D.

Kommentatorer och analytiker för turneringen är Tetcher, KendricSwissh och före detta Dignitassupportspelaren Bakery som här gör sin debut i sammanhanget.

För att se alla matcherna rekommenderas Blizzheroes Twitch-kanal.

Metaobservationer:
Eftersom lagen och kartpoolen är uppbyggda som de är bäddar det för en hel del variation och underligheter vad gäller vilka hjältar som väljs och i princip alla hjältar (med några få undantag) ser också spel någon gång under turneringen. Vissa lite ovanligare hjältar som Azmodan, Probius och Zagara, som kanske inte direkt skulle dyka upp i en standardkomp i HGC, pickas av spelare som har dem som huvudhjältar i sitt dagliga spelande och således är väldigt bra på dem. Eller bannas om motståndarna gjort sin hemläxa.
Rehgar och E.T.C är populära i Nexus Games - liksom i HGC - men Uther har fallit bort ordentligt. Han är fortfarande med, men inte alls i den grad han tidigare varit.
I övrigt är det som sagt mest en salig blandning och ingen draft är den andra lik. Och vi ser även några yolo-komps som gör det hela extra underhållande.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 3, Karta 1: Sverige - Portugal
Jämn match med många snygga och intressanta spel och vändningar… samt den coolaste och roligaste bossfajten någonsin.

Dag 5, Match 4, Karta 2: Italien - UK
UK, som inte har något att förlora, kör en tankfri hjälteuppsättning med Murky, Junkrat, Kerrigan och dubbelsupport och bidrar till den galnaste matchen hittills. Även den efterföljande tredje kartan innehåller galna drafts på båda sidor och är även den sevärd.

Nästa svenskrelaterade match:
Sverige - Nederländerna (Lördag 25/11, 15:30)

----------

SVERIGE-RAPPORT

Sverige - Portugal
När: Onsdag 15/11
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-1

Kartor: Tomb of the Spider Queen, Cursed Hollow, Volskaya Foundry
Spelade hjältar: Ana, Arthas, Auriel, Brightwing, Dehaka, E.T.C., Garrosh, Genji, Greymane, Gul’dan, Li-Ming, Lúcio, Malfurion, Malthael, Muradin, Rehgar, Sonya, Tyrael, Valla, Xul
Kommentar: Sverige är en av favoriterna i tävlingen, och med tanke på hur många duktiga svenskar vi har i HGC är det kanske inte så underligt att ha höga tankar om svenskar i relation till Heroes of the Storm. Lag Sverige består också av en hel del bekanta namn om man följt svenska Heroes-spelare och europeiska open division-lag någorlunda. Motståndarna Portugal är ett mer osäkert kort då de i sista stund fått ersätta Rumäniens lag, vilket gör att man inte har så mycket koll på dem och utan några direkt kända namn är de kanske den största underdogen i hela tävlingen. Men på den första kartan visar Portugal färg och överraskar både tittarna, kommentatorerna och säkerligen lag Sverige. Svenskarna gör vad de kan för att hålla matchen jämn men Portugal med en Gul’dan med otroliga Horrifies rår de inte på. Svenskarna envisas också hela tiden med att primärt försöka fokusera ner Muradin, som är en av de mest svårdödade tankarna i spelet.
Karta två verkar dock passa svenskarna bättre och här kan de ta en ganska klar seger. Den sista kartan blir en mycket jämn historia och den här gången har återigen Portugal Gul'dan, men får nu inte till riktigt lika många bra Horrifies, men ändå några som kostar det svenska laget en del. Matchen måste dock i sent skede avbrytas och spelas om, på grund av teknikstrul, och på andra varvet är det ett lite tydligare övertag till svenskarnas fördel även om lagen fortfarande är väldigt jämna. Lag Sverige kan slutligen vinna och tar med sig en seger från den första gruppspelsmatchen. Grattis Sverige.

Sverige - Ukraina
När: Fredag 17/11
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kartor: Cursed Hollow, Braxis Holdout
Spelade hjältar: Arthas, Brightwing, Chromie, Dehaka, Genji, Greymane, Gul’dan, Li-Ming, Lt. Morales, Lúcio, Malthael, Muradin, Rehgar, Sonya, Valla, Zagara
Kommentar: Som ett av de förväntade topplagen gjorde det svenska laget ett allt annat än överlägset intryck i sin inledande match mot okända underdogen Portugal. Matcherna då hölls väldigt jämna och även om Sverige i slutändan lyckades vinna med 2-1 var det en tillräckligt blek uppvisning för att man skulle börja tvivla på om svenskarna verkligen har det som krävs. Men i sin andra match mot Ukraina får vi äntligen se spelet vi förväntat oss från början. Sverige spelar ett aggressivt och snyggt spel och ger inte motståndarna mycket till chans. Så istället för en jämn 2-1 seger får vi denna gång en tydlig 2-0. Grattis Sverige!

Sverige - Ryssland
När: Söndag 19/11
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-1

Kartor: Cursed Hollow, Infernal Shrines, Dragon Shire
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Arthas, Auriel, Brightwing, Chromie, Dehaka, E.T.C., Genji, Gul’dan, Johanna, Kael’thas, Kharazim, Li-Ming, Malfurion, Muradin, Rehgar, Sonya, Sylvanas, The Lost Vikings, Valla
Kommentar: Lag Sverige hade en svajig inledning i mästerskapet men tog sedan en tydlig seger i sin andra match vilket gör att man inte riktigt vet var man har dem skicklighetsmässigt. I första draften i sin sista gruppspelsmatch väljer Sverige Abathur medan Ryssland tar The Lost Vikings och redan där får alltså svenskarna ett underskott i hjältar på plan. Det straffar dem också och Ryssland kan avsluta matchen under 13 minuter. Enligt kommentatorerna beror Sveriges svajiga framträdande på vad som verkar vara en brist i synergi och samspel i det blågula laget. Så frågan är om de kommer hinna finna samarbetet i tid.
I den andra draften blir det fem hjältar mot fem hjältar och den här gången verkar Sverige ha hittat formen och vinner matchen rejält och tar allt till en avgörande karta där de ännu en gång visar vart skåpet skall stå. De vinner och slutar således med tre vinster etta i sin grupp vilket ger dem en fördel i slutspelet. Grattis Sverige!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.