Skylanders Superchargers

Hands-on - Playstation 4 - ons 5 augusti 2015, kl 09.15

Skylanders Superchargers introducerar fordon som någonting nytt för serien och resultatet genererar seriösa Mario Kart-vibbar. Förutom ett vanligt ävetyrsläge a la tidigare Skylanders finns nu även ett racingläge där man kan tävla upp till fyra spelare antingen hemma i soffan i lokal coop, eller nu - för första gången - även online. Om man spelar online med sina kompisar finns möjlighet till voice chat, men man kan även välja att matchas ihop och spela mot främlingar (men då utan chat av hänsyn till barn och risk för olämpligt innehåll).

Det var just racingdelen i online coop som vi fick chansen att prova på vår visning och vi fick pröva på ett flertal olika banor och fordon. Lopp på land körs med olika typer av bilar men det finns även banor som går i vatten och banor som går i luften och nyttjar fordon som helikoptrar och rymdskepp. Banorna är antingen linjära eller varvbaserade, men även de varvbaserade ändrar utseende från varv till varv allt eftersom ramper nöts ner etc. så det gäller att hålla koll och tungan rätt i mun.

X-knappen används för att dyka (i vattenbanorna) eller gira åt sidan eller drifta (i luft-respektive landbanorna). Varje fordon har även ett primärt och ett sekundärt vapen, för det gäller inte bara att komma först i mål utan man kan även skjuta på sina motståndare för att sinka dem och på så vis ytterligare förbättra sina chanser. Längs banorna finns hinder att undvika, boostramper att nyttja och likt Mario Kart finns föremål man kan plocka upp och använda. Även en motsvarighet till Bullet Bill finns faktiskt.

Den visuella stilen är extremt färggrann och banorna är fantasirika. En landbana, Dragon Spine, går exempelvis på ryggen av drakar. Spelet har även en extremt hög gullighetsfaktor, inte minst vad gäller de får som ramlar från himlen i en av luftbanorna. Hindren man finner på banorna är även de finurliga, som exempelvis när man skall flyga mitt genom ett pågående matkrig och får fullt sjå att ducka från äpplen och andra ätbara ting.

Alla nuvarande Skylanders-figurer stöds och kan använda fordon, men alla de nya figurerna har ett individuellt fordon som ger dem en extra fördel om de kombineras med, så på så sätt bibehålls lusten att införskaffa nya figurer för att få det matchande paret. Den nya portalen (basen) är snyggt designad efter spelets estetik. Men Skylanders Superchargers kan även köpas och laddas ned som en billigare, digital version om man har en av de tidigare portalerna, så på så vis kan man även återanvända sin gamla portal om man inte vill skaffa den nya. Vi kan för övrigt rapportera att de nya gubbarna och fordonen (som vi visserligen bara fick se som i princip färdiga prototyper) är grymt snygga och i och med sin nya racingdel blir inte Skylanders längre bara lockande för barnfamiljer utan även för exempelvis kompisgäng och med en ny publik råder ingen tvekan om att Skylanders Superchargers har goda chanser att bli en ny finansiell succé.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.