Sofia rapporterar från Sonys presskonferens i Köln

Artikel - Multi - ons 18 augusti 2010, kl 10.35

Sony brukar alltid vara den av de stora tre som satsar mest på Gamescom. 2010-upplagan är inget undantag. I den stora, rustika lokalen E-Werk har man pyntat med spel, spel och åter spel. Det är Move, 3D allt annat som Sony så gärna vill visa upp. Men för att få låna ett par 3D-brillor måste man först pantsätta kreditkortet eller körkortet. Inte helt angenämt och en påminnelse om att 3D-tekniken förvisso är häftig, men kan problematisera film- och spelkvällar på sikt där det både måste finnas brillor och handkontroller. Nåväl.

Playstation Move pushades hårt av Sony under gårdagens presskonferens.
När Sony aningen försenat kör igång sin presskonferens förkunnar Europachefen Andrew House att fokus ska ligga på spelen. Det är därför det även finns så många testenheter i lokalen för att pressen efter visningen ska kunna leka loss på allvar. Men för att fokus ska ligga på spelen så är det mycket snack om statistik i vanlig ordning. House lyfter fram hur Playstation 3-försäljningen tagit fart efter Slim och hur det även säljs väldigt mycket spel till enheten. Och att spelen får väldigt bra snitt på Metacritic.

Little Big Planet 2 omnämndes, en del, såklart.
Ett spel med bra snitt på den sammanfattande betygssidan är Little Big Planet. Och nu kommer uppföljaren. Trailern spelas upp och det ser lika gulligt ut som vanligt samtidigt som den utvecklade motorn lockar. Det blir nog bra det här också.

House passar även på att utannonsera två nya PS3-paket. Dels en bundle som släps den 15 september och innehåller en 320GB enhet samt allt man behöver för att komma igång med Move. Rekommenderat pris är 349 euro. I oktober kommer sedan en ny, standardmodell på 160 gb som ersätter den tidigare på 120 gb. Priset är dock samma, 299 euro.

En annan utannonsering var Mubi, en filmtjänst till Playstation 3 som verkar väldigt intressant. Men. Den kommer från början bara att finnas i 18 europeiska länder, inte Sverige. Ungefär där slutade jag lyssna.

När det gäller PSP tryckte House på att digital comics är något som sålts bra på formatet, hela 3 miljoner nerladdningar har skett. För att vara korrekt lyfter han också fram PS2. Den går hyfsat bra den också med tanke på åldern.

Den 3 november släpps GT5, sägs det från Köln i alla fall.
Vidare fick Gran Turismo 5 äntligen ett släppdatum - den 3 november ska det finnas i butik, ett besked som fick ungefär tre personer i publiken att jubla.

Virtua Tennis 4 kommer att ha fullt stöd för både 3D och Move!
Efter avklarade spelinslag lyftes fokus igen på 3D. Vi som pantsatt våra kära körkort fick se en, rätt häftig, video över 3D i ett antal spel. Häftigt kan det nog bli. Virtua Tennis 4 som kommer till formatet ska ha stöd både för 3D och Move. Riktig tennis kan slänga sig i väggen.

Presskonferensen avslutades med att Ted Price från Insomniac Games kom upp på scenen. Han ville främst visa ett nytt Ratchet & Clank med fyra spelare i co-op, vilket för övrigt såg vansinnigt bra ut. Men han ville, såklart, även visa upp en Resistance 3-trailer. Den var visserligen ganska intetsägande, men riktigt häftig.

Teknik präglade Sonys konferens trots att den skulle handla om spel, men samtidigt, om tekniken hjälper spelen att bli bättre är det dumt att klaga. Om det nu blir så. För egen del hade jag dock hoppats på fler vågade utannonseringar, som när Heavy Rain presenterades ordentligt 2008. I jämförelse med detta kändes Resistance 3 tämligen blekt.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Kletets bild

Hoppas inte Mubi blir som Netflix och aldrig hittar hit.

För övrigt känns allt det här med viftande, hoppande, 3D hit och dit alldeles för påtvingat. Jag vill ju bara spela. :(

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.