Tearaway Unfolded

Förtitt - Playstation 4 - tis 28 oktober 2014, kl 09.22

När det lilla spelet Tearaway släpptes förra året gav jag det högsta betyg, och det inte bara för att det var en fantastisk berättelse utan kanske främst för att det använde sig av precis varenda funktion som Vitan hade att erbjuda. En perfekt anpassning av ett spel till en specifik konsol helt enkelt. Därför var jag från början skeptisk när jag hörde nyheten om en nyversion av spelet till PS4, hur skulle det gå till när PS Vita ändå har så många egenskaper som PS4:an saknar? Det kan ju inte bli annat än svagare än sin föregångare… eller? Men efter att ha sett trailern nedan och läst utvecklarnas egna ord om spelet har mina farhågor skingrats och istället förbytts till idel pepp och längtan.

Utvecklarna är själva mycket väl medvetna om att en rak portning av spelet till PS4 inte är möjligt, utan istället har de gjort om allt från grunden och skapat ett spel som istället skall vara 100% anpassat till sin nya hemvistkonsol. Istället för den rörelse- och beröringskänsliga Vitan kommer det nu vara Dualshock 4-kontrollen som gäller. Genom att dra med fingret över dess pekplatta kan man skapa vindar som slätar ut omgivningarna, istället för som i första spelet dra med fingret över Vitans rörelsekänsliga skärm. Spelets hjälte/hjältinna kan även slänga saker till dig från tv:n och dessa landar i kontrollen och kan sedan skickas tillbaka in i tv:n och exempelvis knocka ner fiender på höga höjder. Detta låter som en briljant och genial idé, och precis som alltid med Tearaway är det fortfarande spelarens ömsesidiga interaktion med spelet och huvudfiguren som står i centrum. Även Dualshock 4-kontrollens lampa används för att lysa upp mörka hörn, och detta är exempel på ett moment som inte återfanns i föregångaren.

På så vis verkar det alltså inte röra sig om en rakt av remake utan snarare en utökning av ursprungsberättelsen med nya storydelar och en hel del nya funktioner. Som kännare av Vita-spelet kan jag ärligt säga att det nog inte är något i nedanstående utannonseringstrailer som jag känner igen sedan tidigare, förutom musiken och huvudpersonen. Så på så vis verkar Tearaway Unfolded även erbjuda en hel del omspelningsvärde för oss som redan spelat och uppskattat föregångaren. Det skall således bli väldigt intressant att se om utvecklarna lyckas och om Tearaway Unfolded kommer hålla måttet eller falla platt, men med rätt inställning kan man komma långt och det råder det ingen tvekan om att Media Molecule har.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.