Test: Två Sony-lurar under lupp

Artikel - PC - fre 15 oktober 2010, kl 09.58

Att ta emot hårdvara är oftast väldigt erotiskt och den här gången var det extra spännande eftersom det är alldeles för sällan man får testa hårdvara för ljud. Sony har nyligen släppt två nya hörlurar som riktar sig till FPS-spelaren vilket har inneburit att jag också hunnit med en hel del action under de senaste två veckorna.

Lurarna är snyggt designade.
Sony DR-GA200 och DR-GA500 lanseras just nu tillsammans med Medal of Honor och det är just denna kombination jag suttit med under de senaste dagarna. Skillnaden mellan GA200 och GA500 är egentligen att den sistnämnda medföljer en Dolby Pro Logic IIx-avkodare och den för Sony unika Virtual Phones™-tekniken (VPT) för 7.1 och 3D surroundeffekter, vilken jag återkommer till senare. I övrigt är hörlurarna identiska.

Det som först ansatte mig var hörlurarnas speciella design. De ser häftiga ut och trots deras lite ”slappa” intryck sitter de tajt och bekvämt (när jag till sist sätter dem rätt). De trycker lagom hårt mot öronen och det skumgummiaktiga materialet gör att man inte blir svettig om öronen i första taget. Annars kan man ju lätt bli klibbig och varm på ett, utanför sängkammaren, osensuellt sätt.

Den externa boxen har många inställningar för att ge det bästa möjliga ljudet.
Ljudkvalitén är lika bra som hörlurarna är snygga. I Medal of Honor är ljudet tungt, mycket snarlikt det i Battlefield: Bad Company med uppföljare och med GA200 eller GA500 blir ljudet ännu tyngre. Varje skott och explosion fortplantar sig genom huvudet och ner i ryggraden och återvänder som en rysning av välbehag. Tanken slår mig att det egentligen är mycket trevligare att spela med hörlurar än högtalare som ändå aldrig får vara så högt uppskruvade som man vill och som tar upp ytor som annars kunnat användas till spelförvaring. Sonys båda hörlurar är ett givet substitut till riktiga hörlurar.

Med DR-GA500-paketet, där Dolby Pro Logic IIx-avkodarn kombinerad med Sony Virtual Phones, får man ytterligare örongodis. Den externa boxen har många ingångar och många inställningar för att ge en den bästa möjliga ljudbilden. Man kan välja digital ljud med upp till 7.1 kanaler och FPS-läget ger ljudet ett rejält djup och tryck som sveper in en i en form av trans. Ljudet är kristallklart, ljudbilden oerhört nyanserad och detaljerad.

Priserna för DR-GA200 respektive -GA500 är ganska högt. Den förstnämnda säljs för tusenlappen och det större paketet för cirka 2200 kronor. Men sätter man det i relation till en ljudanläggning, med högtalare, subwoofer och så vidare, är det kanske inte så dyrt. Jag hävdar att de är värda pengarna. Med suveränt ljud och bra mikrofon lämpar båda paketen sig väl till såväl onlinespel som actionspel. Ett givet köp för den kräsne.

Varför har jag inte spelat Endless Legend tidigare?! 06/06/2015 - 00:46
Ollebros bild

men hur tycker du de slår sig mot varandra? är det dyrare paret värt det dubbla i pris?

Arseniks bild

Funkar de till 360 och PS3 också?

Lars Jensens bild

Ollebro: Hörlurarna är identiska, men i det dyrare paketet medföljer boxen som erbjuder mer möjligheter. Det beror på vad man är ute efter, men vill man ha bästa ljudet och är beredd att betala för det ska man skaffa det dyrare paketet.

Arsenik: Nej.

VodkaCitrons bild

Synd att de inte funkar på PS3 då :( Fy skäms Sony. Finns det något bra headset till PS3 i överhuvudtaget?

KidCactuss bild

VodkaCitron skrev:
Finns det något bra headset till PS3 i överhuvudtaget?

Det finns väl hur många som helst, du kan ju använda valfritt Bluetooth-headset.

VodkaCitrons bild

KidCactus skrev:
du kan ju använda valfritt Bluetooth-headset.

Jo, men jag menar ungefär som headsetet som syns ovan ^^ Inte bara lur till ena örat.Jag kör endast ljud igenom hörlurar när jag spelar/använder datorn. Så hörlurar + mic ska det vara. Kanske finns, men jag hittar då inget ^^

Strafers bild

Vad är priset?

Lars Jensens bild

Strafer: 1000 för GA200 och 2200 för GA2200, rekommenderade priser.

Arseniks bild

VodkaCitron skrev:
Synd att de inte funkar på PS3 då Fy skäms Sony. Finns det något bra headset till PS3 i överhuvudtaget?

Jag kör Tritton till både PS3 och 360. Grymt ljud och bra funktioner. Annars är Astro Gaming också bra.

VodkaCitrons bild

Arsenik skrev:
Jag kör Tritton till både PS3 och 360. Grymt ljud och bra funktioner. Annars är Astro Gaming också bra.

Tack så jätte mycket :)

Arseniks bild

VodkaCitron skrev:

Faktum är att Astro Gaming nog är bättre men de går inte att köpa i Sverige så då blir det import

VodkaCitrons bild

Arsenik skrev:
Faktum är att Astro Gaming nog är bättre men de går inte att köpa i Sverige så då blir det import

Japp, har kollat efter ;) Hittade för 1.2000:- nytt på Ebay (Tritton AX-720). Webhallen har dom också, men då får man betala 2.200:-.
Får ta att köpa dom senare i början på 2011 om inte lite tidigare :)

Make.Senses bild

DR-GA200 kostar 490:-på Webhallen, ink. skitspelet MoH som jag redan har, men jag behöver nytt headset så jag ska nog ta och köpa, och se om någon kan ta MoH från mig för typ 100:-

http://www.webhallen.com/hardvara/118240-sony_headset_dr-ga200_inkl_meda...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.