The Journey Down: Chapter One

Hands-on - Multi - fre 27 april 2012, kl 09.50

Peka-klicka-äventyret The Journey Down: Over the Edge har fått en uppfräschning och kommer inom kort släppas i en HD-version med snyggare grafik (duh!) och röstskådespelare. Precis som innan är det uppdelat i episoder som verkar vara på modet när det gäller denna form av spel. Jag tänker inte gå in så mycket på spelets handling, då den inte verkar ha ändrats något från tidigare version. Vill ni veta mer om denna kan ni läsa vår tidigare recension av originalspelet.

Den nya HD-versionen är ett gediget hantverk och miljöerna är riktigt välgjorda. Tyvärr är inte animationerna lika polerade, och även om det finns delar som är riktigt snyggt animerade så är det andra bitar där karaktärerna nästan hackar sig fram. Vid vissa tillfällen verkar det till och med fattas animationer. Detta är dock inte den slutgiltiga versionen, så det är möjligt att animationerna kommer förbättras till att det spelet släpps.

Nytt för HD-versionen är också att karaktärerna fått röster. Vissa av karaktärerna är helt klockrena, som till exempel huvudkaraktären Bwana med sin rastafari-dialekt. Samtidigt finns det andra där jag är osäker på om spelskaparna varit lata eller inte ännu hittat rätt skådespelare. Speciellt märks det på en dörrvakt som ska bryta på tyska (han har en liten hitlermustasch) men blandar även in fransk och rysk dialekt, för att sedan avrunda med svengelska. Även ljudnivåerna på rösterna är väldigt varierande och det är flera gånger som jag funderar på om de har spelat in dialogerna vid olika tillfällen och inte brytt sig om försöka hitta en bra balans på volymerna.

Musiken är riktigt skön, med en blandning av jazz och reggae. Det är flera gånger som jag kommer på mig själv att sitta och gunga med till musiken, och det är lätt ett soundtrack som jag skulle lyssna på även till vardags.

Ett problem som alltid funnits med peka-klicka-spel är hur segt karaktärerna ibland rör sig, speciellt när man ska ta sig långa distanser. Det är dock inget som jag märker av i detta spel då det innehåller få miljöer att besöka. Jag gillar när peka-klicka-spel har en begränsad värld att undersöka. Det gör det lättare att minnas var till exempel lådan med saltet är som jag behöver för att blanda till en kryddmix. Apropå pussel så fortsätter spelet den bisarra peka-klicka-traditionen med att kombinera olika udda ting man finner runtom i spelet. Dock är det aldrig omöjligt att komma vidare, och det verkar ändå finnas någon form av logik i de klurigheter man ställs in för.

Den första delen kommer att släppas på PC och Mac under våren, för att senare lanseras på Iphone och Android-telefoner.

Vem har den fetaste nördgrottan? JAG! 10/16/2014 - 19:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.