The Journey Down - Chapter Three

Förtitt - PC - fre 16 oktober 2015, kl 09.50

The Journey Down är en uppskattad reggaeinspirerad peka-klicka-triologi med hittills två delar släppta 2012 och 2014. Inför släppet av den avslutande delen under nästa år har utvecklarna i svenska Skygoblin dragit igång en Kickstarterkampanj för att kunna ge spelarna den bombastiska avslutning som serien förtjänar. Och vi på Skillpoint fick en trevlig pratstund med de tre grabbarna i Skygoblin under Gamescom och fick veta ett och annat om både spelet och kampanjen.

Skygoblin har funnits i 10 år och består av Mathias Johansson som programmerar, Theodor Waern som ritar och Henrik Englund som animerar. Eller som de själva lite skämtsamt uttryckte det: Henrik bygger karaktärer och de andra dricker kaffe och bygger spelet.

Tredje delen av The Journey Down utlovas bli en episk final, inspirerad av en gif av Hulk Hogan och 80/90-talsaction som Die Hard och Turtles. Karaktärer som spelaren lärt känna i tidigare delar återkommer men det kommer även att introduceras ett flertal nya. Vi kommer bland annat att få möta den nya überskurken Morobo som baserats på Angela Merkel, Gabi som beskrivs som en April O’Neill, Moorhead som tidigare bara nämnts vid namn, samt Sgt. Waasi som leder den underjordiska motståndsrörelsen.

Spelet är uppdelat i ett antal kapitel som har en genomgående berättelse, men det finns även karaktärer som bara förekommer i ett kapitel och har hela sin story där. Huvudkaraktärerna kommer även byta kläder för varje kapitel.

De tidigare två delarna av The Journey Down har haft olika teman och i den tredje delen vill man slå ihop stilarna och binda ihop serien, och under arbetet med spelet erkänner utvecklarna att man lärt sig mycket vilket bådar gott inför episod tre. Man har genom seriens gång fokuserat på genuin känsla. Exempelvis inför episod två anlitade man en kenyansk röstskådespelaragentur för att få ett äkta afrikanskt sound, och för musiken använde man ett 11-mannaband vilket ledde till att spelet vann pris för bästa musik 2014.

Om ni vill stödja Kickstarterkampanjen finner ni länken här, och å de supertrevliga utvecklarnas vägnar rekommenderar vi på Skillpoint detta. Skygoblin ser även gärna att alla skall skriva och kommentera som feedback för att den slutliga produkten skall kunna bli så fantastisk som det går.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.