Until Dawn

Förtitt - Playstation 4 - tis 7 oktober 2014, kl 10.57

Sony och Supermassive Games visade på Gamescom 2012 att de skulle skrämma livet ur spelare med Until Dawn. Det var då ett förstapersons survival horror-spel skräddarsytt efter gamla slasher-filmer som gav intrycket av att det inte skulle ta sig själv på så stort allvar. Titeln skulle vara exklusiv till PS3 och PlayStation Move. Däremot fick de mottaga mycket kritik från fansen som hellre ville att spelet skulle använda sig av vanliga DualShock-kontroller istället för Move. Sedan blev det helt tyst runt denna skräcktitel fram till 2014 då det uppdagades att spelet genomgått en hel del förändringar. Stora sådana.

Kärnan i historien är kvar; åtta unga vuxna samlas för att övernatta i en timmerstuga. Vad de inte vet är att det finns en mordisk psykopat i området. Men förutom det så har det mesta förändrats från ursprungsidén. Until Dawn använder sig av Killzone: Shadow Falls motor och spelet kommer att vara exklusivt till PS4. Move är helt ute ur bilden. Förstapersonsvyn har också fått stryka på foten till fördel för ett tredjepersons-perspektiv, detta för att ge en mer cinematisk upplevelse. Spelet har dessutom fått både äventyrsinslag och valbaserad mekanik liknande Heavy Rain. Det nya, förbättrade Until Dawn ger intrycket av att vara mörkare och mer skrämmande än den ursprungliga idén. De har dessutom tagit hjälp av Larry Fessenden och Graham Reznick, som båda jobbar inom skräckfilmsbranschen, för att skriva historien.

De åtta vännerna spelas av mer eller mindre kända skådespelare som tex Hayden Panettiere (Heroes, Nashville), Brett Dalton (Agents of S.H.I.E.L.D) och Rami Malek (Natt på museet 1 & 2).

I spelet kontrollerar man de åtta vänner som under nattens gång försöker lösa Blackwood Pines mysterier. Det krävs snabba beslut som kan innebära liv eller död för alla inblandade. Alla val som görs under spelets gång, oavsett hur stora eller små, kommer att bidra till hur historien utvecklas. Detta gör att handlingen kommer att kunna varieras varje gång man spelar. De beslut man tar avgör vem eller vilka som överlever natten.

Until Dawn kommer att släppas under 2015.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.